Spørgsmål & svar


Jeg får mange af de samme spørgsmål i forbindelse med fotoopgaver og detaljerne herom.
Så her har jeg samlet en række af de mest gængse – måske giver de svar på nogle af de spørgsmål, du selv står med. Finder du ikke svar på det du søgte efter, så kan du altid sende mig en mail.

Generelt:

Hvilket udstyr bruger du?
Jeg bruger udelukkende top-professionelt udstyr fra Canon, der kan producere billeder i meget høj kvalitet – også ved store forstørrelser.
Jeg medbringer desuden også altid reserveudstyr for at sikre mod defekter.

Hvordan leveres billederne?
Jeg leverer som udgangspunkt altid digitalt via WeTransfer eller Dropbox. Billederne er i højeste opløsning, redigeret i både farve og sort/hvid.

Studieaftale:

Hvor har du fotostudie?
Mit studie ligger i Kolding, nærmere betegnet Lumo i Dalbygade 40H. Der er tre timers gratis parkering (husk at registrere nummerpladen på automaten) og der er skiltet mod ‘Lumo’ hele vejen fra parkeringspladsen, så det er nemt at finde. Skulle det være for svært at finde, kan du finde en “vejviser” lige HER.

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver forhindret?
Det er vigtigt at melde afbud i så god tid som muligt. Sygdom og andre uforudsete hændelser kan jo opstå. Udeblivelse uden afbud, faktureres med et “udeblivelsesgebyr” på kr. 1000,- inkl. moms, da jeg bruger tid på at klargøre studiet til din session. Dertil er tiden reserveret til dig, og jeg har derfor ikke taget andet ind i det tidsrum.

Bryllupper:

Før brylluppet
Bryllupsdagen er en vigtig og stor dag. Derfor er det en rigtig god idé, at have alle detaljerne på plads på forhånd, hvorfor jeg altid afholder et personligt eller telefonisk møde med parret, så alle forventninger og tanker er på plads fra starten. Personligt møde foregår som udgangspunkt på mit kontor.

Under brylluppet
Jeg møder altid op i god tid, så jeg er klar med kameraet så snart de vigtige øjeblikke foregår.
Jeg guider Jer sikkert igennem portrætfotos, og i kirken og til receptionen/middagen vil jeg diskret følge og indfange alle de store momenter.

Efter brylluppet
Jeg redigerer de udvalgte billeder således at farver, lys, skygge, kontrast osv. justeres optimalt. Herefter modtager I billederne i høj opløsning digitalt via download – klar til at få fremkaldt i flere størrelser hos en lokal fotohandler. Print og indramning kan naturligvis også købes hos mig.

Er det muligt at vi kan mødes inden brylluppet?
Naturligvis. Enten personligt eller via telefon, kan vi få alle detaljer på plads og lære hinanden at kende, inden den store dag. Personligt møde foregår som udgangspunkt på mit kontor i Kolding.

Hvordan er fremgangsmåden, hvis vi vil hyre dig som fotograf?
Jeg reserverer altid datoen til jer, såfremt den er ledig, når I forespørger på min service. Herefter finder vi, i ro og mag, ud af hvilken løsning I ønsker på Jeres bryllupsdag, hvorefter vi lukker aftalen endeligt, og 50% af beløbet forudbetales – og datoen er herefter booket til Jer.
Resten af betalingen foregår senest i forbindelse med vort møde inden brylluppet.
Får jeg flere henvendelser på datoen, inden I har booket mig endeligt, er det naturligvis jer der har førsteret på datoen. Bookingen er endelig, når 50% af beløbet er forudbetalt.

Hvornår ankommer fotografen?
Jeg ankommer altid ca. 30 min. før det aftalte tidspunkt.

Får vi leveret billederne på en CD?
Jeg leverer som udgangspunkt altid billederne digitalt via download. Billederne er i fuld opløsning, for bedst muligt resultat ved forstørrelser.
Print af billeder samt fotobøger kan naturligvis bestilles hos mig.
I modtager kun de bedste billeder fra dagen og antallet vil typisk ligge omkring minimum 300 stk. ved en heldags bryllupsreportage.
RAW-filer udleveres ikke.

Hvorfor er det forholdsvis dyrt at hyre en bryllupsfotograf?
Bryllupsfotografering består af mange flere elementer end blot fotograferingen på selve dagen. F.eks. forberedelsestid, indledende møde (personligt eller telefonisk) og redigering af billederne. Især redigeringen er meget tidskrævende. Dertil kommer de mange års erfaring jeg har på området, som sikrer Jer mod ubehagelige overraskelser, såsom uskarpe billeder og andre tekniske fejl.

Vi har en ven eller et familiemedlem der gerne vil tage billeder på dagen med sit spejlreflekskamera – er der nogle ulemper ved det? Hvad skal vi være opmærksomme på?
Det kan være meget fristende, at lade en ven eller et familiemedlem fungere som fotograf på Jeres store dag. For at kreere gode, skarpe og kreative billeder for Jer, kræves der 100% opmærksomhed fra fotografens side – og det kan man ikke forlange af en ven eller et familiemedlem, der også fungerer som gæst ved brylluppet.
Dertil gælder det, at uanset hvor godt og dyrt et kamera er, kræver gode billeder stor viden og indlevelse indenfor bl.a. komposition, teknik og lys. Det er ikke kameraet der tager gode billeder. Det er fotografen.
En professionel fotograf har den fornødne viden og erfaring, der sikrer Jer de bedste fotografiske minder i mange år fremover.

Hvad sker der hvis vi afbestiller fotografen, eller i værste tilfælde aflyser brylluppet?
Da jeg jo sætter tid af til at være fuldt fokuseret på jeres store dag, har jeg naturligvis nogle forbehold såfremt der sker aflysninger. I kan læse meget mere i mine forretningsbetingelser HER.

Hvorfor skal vi betale inden brylluppet?
Jeg oplevede engang en brudgom, der havde lommen fuld af diverse kuverter, så han kunne afregne fotograf, musikere, catering, osv., men han virkede stresset og ikke helt tilstede på den store dag. Jeg tænkte derfor, at jeg kan gøre en lille del for, at fjerne den stress.

Dertil kan jeg jo komme ud for en defekt på mit kameraudstyr op til brylluppet, så jeg vil i sådanne tilfælde leje tilsvarende udstyr, så I stadig er sikret de bedste billeder. Udstyrsleje er dyrt, så derfor vil jeg i den situation leje udstyret for den betaling jeg har fået af jer.

Skulle det utænkelige ske, at jeg skulle blive fysisk forhindret i at være tilstede til jeres bryllup, vil jeg hyre en afløser i mit netværk. Denne afløser afregnes for jeres betaling. Jeg benytter mig udelukkende af løsningen som en backup, såfremt det utænkelige skulle ske. Jeg samarbejder med dygtige fotografer, der kan overtage i en sådan force majeure-situation.